Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Prahova a anunțat, marți, că a trimis o echipă de comisari la Petrotel Lukoil, pentru evaluarea situației în urma incendiului izbucnit marți, în jurul orei 11.00, la instalația de cocsare a rafinăriei din zona de est a municipiului.

“În jurul orelor 11:04, pe amplasamentul Rafinăriei Petrotel Lukoil SA Ploiești, a izbucnit un incendiu care s-a manifestat cu degajare de fum, caracteristic arderii libere de produse petroliere

Incendiul s-a produs la baza coloanei de fracționare a instalației cocsare, fiind lichidat, în cca 16 minute, de forțele proprii de intervenție ale Rafinăriei.

Imediat după ce au fost anunțați despre acest incident, comisarii de mediu ai GNM – CJ Prahova, împreună cu comisarul șef, s-au deplasat pe teren în vederea evaluării situației. A fost demarată procedura de control de specialitate în situații de incidente în amplasament SEVESO.

Concomitent, în cadrul Rafinăriei Lukoil, comisarii GNM CJ Prahova desfășoară acțiunea de control privind verificarea Rafinăriei din punct de vedere al legislației specifice privind controlul riscurilor, acțiune de control dispusă prin ordinul comun al miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor, M.A.I, Ministerului Dezvoltării regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene”, a informat Garda de Mediu Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Octavian Berceanu: „Când m-am dus prima dată în Sintești ardeau 20 de focuri”
Articolul următor10.000 de candidați s-au inscris la examenul pentru cele 1.500 de locuri de la școlile de agenți de poliție