Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat prevederile referitoare la condițiile impuse celor care revin în țară, din state cu risc epidemiologic ridicat.

România a intrat în zona galbenă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, odată ce rata infectărilor, la nivel național, a trecut de 2 la mie.

Joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a introdus, însă, o relaxare a restricțiilor la intrarea în țară. Astfel, și copiii cu vârste între 6 și 12 ani sunt exceptați de la măsura carantinării, fără a mai prezenta test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Aceeași hotărâre prevede că nu intră în carantină nici copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Noile reguli se aplică la revenirea din zona galbenă, la revenirea din zona roșie și copiilor care sosesc din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud și India, considerate cu risc și ca urmare a detectării, la populația umană, a unor variante de virus Sars Cov 2 cu transmitere mai ridicată.

 

 

 
Articolul precedentPRAHOVA: Copil de 5 ani, rănit într-un accident
Articolul următorPoliția Prahova face angajări