Aproximativ 3500 de prahoveni sunt izolați la domiciliu, iar 437 se află în carantină instituționalizată.

Conform Prefecturii Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 3466 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 342 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 682 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 437 de persoane în 11 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

În cursul zilei de 04 aprilie, au fost controlate aproape 1283 locații din Prahova unde sunt înregistrate persoane aflate în auto-izolare și 66 de agenți economici. Au fost realizate controale și pe linia respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare.

În urma acestor demersuri au fost întocmite trei dosare de cercetare penală pentru șase persoane, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, și au fost aplicate 386 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 775.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.

Șase persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fost plasate în carantină forțată, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 68 de dosare de cercetare penală pentru 90 de persoane și au aplicat 4.936 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5,5 milioane lei.