Spitalul Județean de Urgență Ploiești s-a confruntat, luni, cu o situație dificilă.

La primele ore ale dimineții, în farmacia spitalului mai existau doar 100 de doze de Fentanyl, anestezicul folosit de echipele medicale pentru operații. Așa se face că pacienții au fost pregătiți pentru operații, dar până la aprovizionarea cu anestezic intervențiile chirurgicale nu au avut loc.

Criza a fost rezolvată în jurul prânzului, când furnizorul a livrat comanda care fusese făcută la finalul lunii octombrie.

Fentanylul este o substanță produsă pe cale sintetică din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice, fiind eliberat doar pe rețete speciale pentru substanțe narcotice. Este un analgezic opioid puternic cu instalare rapidă a efectului și durată scurtă de acțiune.

Conform lui Marius Niculescu, managerul interimar al spitalului, situația a fost rezolvată la prânz, fiind vorba de o sincopă în livrarea substanței medicale, fiind prima oară când s-a înregistrat o asemenea problemă.

Niculescu ne-a explicat că medicii anesteziști au decis să temporizeze operațiile care nu erau urgente, până la intrarea în farmacie a comenzii de fentanyl.

Activitatea blocurilor operatoare a intrat în normal în jurul orei 13.00, atunci când a fost refăcut stocul de anestezic al spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cel mai mare spital din Prahova, având 20 de secții și 5 compartimente, având aproximativ 2500 de angajați. Aici sunt tratați anual aproximativ 50.000 de pacienți.

 

Articolul precedentControale în Prahova! Au fost vizate activitățile economice care necesită utilizarea substanțelor chimice periculoase în procesele tehnologice
Articolul următorVIDEO| Președintele Klaus Iohannis: Eu sunt în război împotriva politicilor greșite ale regimului Dragnea-Dăncilă, nu sunt în niciun fel de război cu alegătorii PSD-ului
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.