Consultantul politic Dorin Iacob este convins că fostul lider PNL Ludovic Orban s-a referit la șeful SPP Lucian Pahonțu când a acuzat implicarea serviciilor în politică și chiar în impunerea lui Florin Cîțu la șefia PNL. În direct la Culisele Statului Paralel, Iacob a afirmat că și atitudinea lui Pahonțu sugerează, mai degrabă, că ceea ce se spune despre el ar fi adevărat.

Întrebat de moderatoarea Anca Alexandrescu dacă este de părere că cel la care face trimitere Ludovic Orban ar fi Lucian Pahonțu, Dorin Iacob a afirmat că “99,99999% la el se se referă.

“Vorbim despre puterea acestui om, care nu se manifesta așa cum ar trebui să se manifeste într-un stat de drept. Puterea unui general este asupra structurilor pe care le conduce, asupra subordonaților și în cadrul legii, dacă iese în afara acestui cadru și face alte lucruri înseamnă că face acțiuni de tip mafiot, face altceva, dacă este adevărat ceea ce se spune”, a afirmat Iacob.

“Se vorbește atât de mult încât numai domnia sa poate să dezmintă. Vin tot felul de informații că are oameni puși șefi de agenții, deci nu secretari de stat și miniștrii, ci șefi de anumite agenții-cheie care trebuie să dea avize, ce să vezi, chiar și pentru autostrăzi și nu se mișcă lucrurile dacă nu vrea domnia sa (Pahonțu – N.R.). Orice activitate a unui astfel de om, dacă sunt adevărate relatările, lasă urme, iar statul român trebuie să aibă forța să adulmece acele urme și să repună statul de drept la loc,” a mai declarat consultantul politic.

Orban: „S-a confirmat că există intervenții ale SERVICIILOR. A fost ordin de zi pe unitate de la președinție”

DACĂ NU E ADEVĂRAT CE SE SPUNE DESPRE EL, PAHONȚU AR TREBUI SĂ FIE CEL CARE SPUNE ACEST LUCRU

Pe de altă parte, Dorin Iacob este de părere că atitudinea șefului SPP nu ajută cu nimic la lămurirea atâtor suspiciuni sau chiar a unor acuzații directe și punctuale, așa cum a lansat fostul lider PDS Liviu Dragnea.

Culisele statului paralel | Detalii din scandalul dintre Dragnea și Pahonțu. De ce a refuzat fostul lider PSD serviciile SPP

“În primul rând, este un general al României, șeful unei structuri, un personaj pe care toate informațiile care apar în presă despre el îl fac controversat. Pentru onoarea generalilor, pentru onoarea serviciilor de informații, acest om ar trebui să iasă public și să dezmintă tot ce spune despre el.

Să spună că asta este funcția, asta este structura în care lucrez, dacă auziți pe altcineva că vorbește în numele meu vă rog să veniți să-mi spuneți.”, a precizat Dorin Iacob.

 

Articolul precedentNiciun pat liber la ATI-Covid, în București. Situația locurilor pentru cazurile grave, în fiecare județ
Articolul următorNorul de cenuşă rezultat din erupţia vulcanului din La Palma a ajuns în România. Răspunsul ANM