Victorie răsunătoare pentru scrima românească! Românca Ana-Maria Popescu a câștigat Cupa Mondială la spadă. Popescu a învins-o în finala de la Tallinn pe rusoaica Violetta Kolobova, cu 15-13.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio cu echipa, a trecut în primul tur de Katrina Lehis (Estonia), cu 15-14, apoi a dispus de Courtney Hurley (SUA), cu 15-9, în optimi s-a impus cu 15-7 în faţa sud-coreencei Sera Song, în sferturi a învins-o pe italianca Nicol Foietta, cu 15-5, iar în semifinale a câştigat cu 15-14 în faţa chinezoaicei Yiwen Sun.

Pe locul al treilea s-au clasat două chinezoaice Yiwen Sun şi Mingye Zhu.

Celelalte românce s-au clasat astfel: Greta Veres – locul 87, Amalia Tătăran – 91, Denisa Barosan – 126, Alexandra Predescu 169, Bianca Benea – 179.

Sportiva a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook:

„Da, Ana, POȚI • să CREZI… pentru că dacă tu nu o faci, degeaba cred toți ceilalți în tine! • să NU RENUNȚI… pentru că dacă o vei face, nu vei afla niciodată dacă ai fi putut să reușești! • să MUNCEȘTI… pentru că munca este singurul secret pe care îl cunosc atunci când vine vorba de succes! Tokyo este încă departe și drumul până acolo este foarte lung, dar măcar am început cu dreptul (oricât de stângace sunt eu)  Vă mulțumesc vouă pentru energia bună și celor care mă suportă zi de zi… de zi.”

Articolul precedentPericol de explozie în urma unui accident produs la Valea Călugărească. O mașină a rupt o țeavă de gaze
Articolul următorTânără ploieșteancă dată dispărută de familie!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.