Viorica Dăncilă a spus despre desecretizarea raportului privind intervenția Jandarmeriei la protestul din 10 august că nu consideră că a obstrucționat justiția. Mai mult, președintele PSD nu a văzut nicio problemă în faptul că procurorii aveau acces la raportul desecretizat astăzi, pe care însă nu îl puteau folosi în mod oficial în anchetă.

„Raportul a fost desecretizat în proporție de 90% în timpul mandatului domnului Fifor, a început din timpul mandatului doamnei Carmen Dan. Mai era o mică parte, atunci am spus că nu putem să facem public acest raport pentru că este parte a unei anchete a DIICOT. Cei care sunt acum la guvernare au venit cu diferite acuze, că ascundem adevărul. Astăzi am văzut declarația ministrului de Interne, care a spus același lucru: că a fost desecretizat, dar nu îl poate face public, pentru că este parte a unei anchete. Să înțeleg că și acest guvern dezinformează?”, a susținut Dăncilă, în timpeul unei conferințe de presă.

„Domnul Fifor a arătat public că o oparte parte a acestui raport a fost desecretizat în timpul guvernării noastre, a fost o mică parte care nu a putut fi desecretizată. Dar așa cum la noi nu a putut să fie făcut public din cauza unei anchete, aceeași situație este și acum”, a mai susținut ea.

„Este aceeași situație, înseamnă că acest guvern ascunde adevărul? DIICOT a avut acces la dosar, e parte a unei anchete, au știut în permanență ce este în acel dosar”, a mai spus șefa PSD.

Întrebat de ce guvernul actual a putut să desecretizeze acel procent 10% din raport, a continuat să spună că „DIICOT are acces la dosar, acel 10% era știut de DIICOT, era știut de cei care fac ancheta”.

„Au desecretizat, a ieșit ceva în spațiul public? Acest lucru e un mijloc de a face campanie, de a îndrepta atenția spre alte lucruri, pentru a nu vedea ce se întâmplă în acest moment și anume că președintele României refuză o dezbatere publică după 30 de ani cu contracandidatul său”, a mai declarat Dăncilă.

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat astăzi că raportul despre protestele din 10 august 2018, desecretizat joi de Ministerul de Interne, poate grăbi procesul penal, pentru că ajută ancheta deschisă deja la DIICOT și poate da dreptul, inclusiv celor acuzați, să se apere.

Articolul precedentDăncilă îi cere lui Iohannis explicații publice despre afirmațiile lui Rareș Bogdan
Articolul următorPeste 200 de ploieșteni s-au alăturat acțiunii Asocițiației Stop Poluării Orașului Ploiești, Plantăm un pom, salvăm un om”