Scandalul privind declararea  stării de urgenţă la Ploieşti, generată de lipsa serviciilor de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în oraş, a luat, deocamdată, sfârșit.

Cel puțin așa par lucrurile la prima vedere după ce pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești a fost introdus pe ultima sută de metri un proiect care a vizat împuternicirea primarului Adrian Dobre pentru a face toate demersurile necesare să semneze în regim de urgență contractul pentru delegarea acestui serviciu.

După o pauză în care legislativul ploieștean s-a consultat și a studiat documentația care a stat la baza proiectului HCL, aleșii locali au validat actul legislativ, dar nu înainte de a aduce mai multe amendamente prin care primarul Adrian Dobre să aibă toată puterea pentru a duce la bun sfârșit procedurile necesare pentru semnarea contractului în regim de urgență.

Proiectul de hotărâre, în forma modificată, a fost aprobat cu majoritate de voturi. Astfel, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a fost împuternicit să stabilească procedura de atribuire, termenul de delegare, valoarea estimată a procedurii, dar și caietul de sarcini și modelul de contract necesare pentru demararea procedurilor pentru delegarea serviciului.

Totodată, s-a stabilit ca perioada contractuală să fie de două luni, cu drept de prelungire, însă în momentul în care se va finaliza licitația, contractul să înceteze de drept.
Autoritățile speră ca în maxim 20 de zile în Ploiești să aibă loc primele acțiuni de dezinsecție și deratizare.

Articolul precedentVIDEO | Incendiu la fosta rafinărie Astra din Ploiești! Au ars reziduuri petroliere. Imagini spectaculoase
Articolul următorPloieștenii se revoltă: Salvați spitalul CF Ploiesti !