Sume incredibile ajung lunar în conturile paridelor parlamentare de la bugetul de stat! Conform deputatului PNL, Răzvan Prișcă, formațiunile politice aflate în Parlamentul României primesc aproximativ 0,1 % din bugetul de stat, ceea ce înseamnă aproximativ 150 milioane euro .

Astfel,  liberalul a susținut că PSD primește 3 milioane de euro pe lună pentru funcționare, în timp ce PNL primește 1 milion de euro pe lună.

”Am susținut mereu că finanțarea partidelor politice trebuie susținută de la bugetul de stat. Este un lucru clar, normal și civilizat pentru că este un mod prin care poți evitat ca banii negri să vină în bugetele partidelor. Însă de la a avea nevoie de bani de la stat pentru a plăti chiria la sediu, a plăti niște consultanți, până la a încasa 3 milioane de euro pe lună este un pas uriaș. La ora aceasta Partidul Social Democrat încasează 3 milioane de euro pe lună exclusiv pentru organizația națională, bani pentru care nu dă niciun fel de socoteală. Fiind această subvenție într-un mod gândită în legislație, banii sunt netransparenți. Ați văzut și dumneavoastră, în decembrie sau ianuarie, colegi de-ai dumneavoastră au venit cu documente și au arătat că domnul Drăghici și-a cumpărat două Mercedes-uri de lux din banii partidului, că a făcut un contract cu nu știu ce firmă de la el, din Argeș, pe 8 milioane de euro,sau nu știu pe ce sumă. Este o mare diferență între ceea ce am susținut întotdeauna, ca partidele să fie susținute de la bugetul de stat pentru funcționare, iar de aici până la da 36 milioane de euro pe an este cale lungă. PNL privește 1 milion de euro. Nu sunt multe companii private care i-au 3 milioane de euro pe lună”, a susținut Răzvan Prișcă. Totodată, liberalul a punctat că bugetul PSD este egal cu cel al DIICOT sau cu ”bugetul DNA-ului plus 5 milioane de lei”.

Articolul precedentNinge în Prahova! Cod galben de vreme rea, până sâmbătă
Articolul următorDeputatul Răzvan Prișcă: Au preferat această strategie efectiv golănească, de a împinge lucrurile în aşa fel încât bugetul să nu poată fi aprobat