Acțiune de amploare la Ploiești unde 80 de polițiști și jandarmi au descins în casele mai multor așa-zise vrăjitoare și tămăduitoare.

Sunt vizate 12 persoane acuzate că ar fi înșelat și șantajat 30 de victime din țară și din străînătate.

Peste 80 de polițiști și jandarmi din Ploiești au descins miercuri în casele mai multor “așa-zise vrăjitoare” și tămăduitoare. 12 persoane, care fac parte din doua clanuri interlope cunoscute în județul Prahova, sunt acuzate că ar fi înșelat și șantajat cu peste 200 de mii de lei zeci de persoane din tara și din străinătate.

Victimele erau racolate telefonic sau prin intermediul unor anunțuri online. Cei care refuzau să plătească ar fi fost amenințați că persoane apropiate lor vor muri sau vor avea de suferit. Până acum, cinci suspecți au fost reținuți.

Cei vizitați de politie fac parte din clanurile interlope Zantreanu și Mantu. Aceștia postatu anunțuri pe internet sau la mica publicitate și se recomandau drept clarvăzători, prezicători, ghicitori în cărți, tămăduitori de boli și dezlegători de blesteme. Pândeau creduli din țoață Europa, dar mai ales din Spania și Italia.

Înșelăciunile de care suspecții sunt acuzați acoperă o gama larga: rezolvarea problemelor în cuplu, a celor de sănătate, dezlegarea vrăjilor, promovarea la serviciu, divorțuri, câștiguri la loterie sau alungarea spiritelor rele.

Curând au început să apară și doritori, atât din tara cât și din străinătate, care au acceptat să le dea bani -nu putini- tămăduitoarelor. La început taxa nu depășea 200 de euro. Tariful creștea însă exponențial cu fiecare ședință, astfel că ajungea rapid la mii de euro. Când clientul refuza să mai plătească, începeau amenințările cu moartea și șantajul.”

Surse din ancheta spun că o femeie a plătit inițial 300 de lei pentru o vraja de noroc în dragoste apoi, speriata de ce a urmat, a ajuns să le dea vrăjitoarelor 3500 de euro.

Ralca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: “Erau amenințate cu faptul că persoane apropiate lor ar fi avut probleme de sănătate sau chiar ar fi decedat.”

Potrivit procurorilor, suspecții și-au început activitatea în ianuarie și au la activ cel puțin 30 de victime. Sumele încasate de la acestea depășesc 200 de mii de lei.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCOVID 19. 1.679 de noi cazuri. Numărul infectărilor, pe județe
Articolul următorAfaceri la cheie pentru mici întreprinzători. SAVCOM, soluții ingenioase pentru promovare (P)