Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a lansat primul apel de atragere de fonduri pentru înființarea de centre de colectare separată prin aport voluntar din PNRR. Astfel, primăriile sunt ajutate să-și extindă infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare.

Cetățenii vor putea preda în aceste centre deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de centre de colectare cu aport voluntar este de 587.860.000 Euro, din care 135.660.000 euro reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin PNRR investiției.

Ţinta propusă este construirea şi operaţionalizarea a 565 de centre de colectare cu aport voluntar până la jumătatea anului 2026.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPolițiști din Prahova şi Giurgiu, mobilizați pentru 146 de percheziții, în dosare de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și tăiere ilegală de arbori
Articolul următorBărbat reținut în urma perchezițiilor de marți din Prahova. Este acuzat de fals informatic în formă continuată