Infotrafic a emis o alertă, duminică dimineață, anunțând că DN 1A a fost blocat, în zona Babarunca, din cauza aluviunilor

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, din cauza aluviunilor ajunse pe partea carosabilă, traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, pentru aproximativ 30 de minute, pe DN 1A Ploiești-Brașov, la kilometrul 173, în apropierea zonei Babarunca, județul Brașov. Se acționează pentru remedierea situației”, a anunțat Infotrafic, la ora 6.40.

Sursa citată menționează că pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu valori de trafic normale și vizibilitate bună.

“Având în vedere că în mai multe zone, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate”, au mai transmis polițiștii de la Infotrafic.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentOxid de etilenă peste limite legale, în suplimente alimentare, vândute în Prahova și Ilfov
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 28 august 2021