Agenția Națională de Integritate a făcut publice, marți, concluziile investigațiilor în cazul mai multor aleși locali, din lot făcând parte și doi consilieri din județul Prahova. În cazul unuia, inspectorii consideră că parte din avere este nejustificată, iar la cel de-al doilea aceștia au constatat că s-ar afla în incompatibilitate, deoarece firma la care este administrator ar fi încheiat zeci de contracte cu un spital din subordinea Consiliului Local.

Agenția Națională de Integritate a anunțat, marți, că “a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 96.737,49 lei (aproximativ 21.786,59 euro), între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 2012 – 2016 de către DRAGOMIR VALENTIN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Ploiești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către persoana evaluată”, după cum se arată în informarea transmisă de ANI, cu privire la consilierul local din partea PNL Valentin Dragomir.

Inspectorii de integritate l-au luat la ochi și pe Florin Severius Frățilă, consilier local liberal la Câmpina.  “În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator a încheiat 41 de contracte de prestări servicii în valoare totală de 9.678,40 lei cu Spitalul de Psihiatrie Voila, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea  nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ”, se mai arată în informarea transmisă de ANI.

Cei doi au depus, la dosarele de evaluare, puncte de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Articolul precedentProiect de 23 de milioane lei, din fonduri europene, pentru modernizarea cartierului Râfov
Articolul următorPercheziții la proxeneții de la Băcănești și Tîrgșoru Vechi
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.