Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei și Patrimoniului din cadrul Poliției Ploiești au efectuat, joi, percheziții domiciliare, la 2 persoane bănuite de tentativă la tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

Acțiunea s-a derulat în cadrul cercetărilor demarate ca urmare a unor fapte violente comise în cursul verii. “La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 22.00, doi bărbaţi cu identitate necunoscută, prin exercitarea de acte de violență, ar fi încercat să deposedeze de telefonul mobil pe un tânăr în vârstă de 18 ani și concomitent ar fi agresat fizic o persoană vătămată minoră, în vârstă de 16 ani”, au precizat vineri reprezentanții IJP Prahova. 

Față de bărbatul de 46 de ani din Ploiești s-a dispusreținerea pentru o perioadă de 24 de ore, în aceeași zi pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, menționează sursa citată. Pe de altă parte, având în vedere faptul că al doilea bărbat, în vârstă de 48 de ani, suferă de afecțiuni psihice, dovedite cu acte medicale, s-a luat măsura internării provizorie, urmând ca la data de 22 septembrie acesta să fie prezentat Serviciului de Medicină Legală Prahova, în vederea examinării psihiatrice.

 

Acțiunea de joi a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 septembrie: 4.478 de cazuri noi, 73 de decese
Articolul următorNoi măsuri de protecție sanitară și de combatere a răspândirii COVID – 19, aprobate de Guvern