Jandarmii montani din Sinaia au fost solicitați sâmbătă noapte pentru sprijinirea a doi turiști din București care s-au speriat după ce s-au întâlnit cu un urs pe Valea Coștilei. 

Incidentul a avut loc în jurul orelor 19:40. Turiștii au sunat la 112 după ce s-au întâlnit cu un urs, în timp ce încercau să coboare în Bușteni.

„Deoarece aveau impresia că ursul îi urmărea de la mică distanță, turiștii i-au aruncat o pâine pentru a-l încetini . Jandarmii au plecat pentru căutarea și aducerea în siguranță în orașul Bulteni, fapt care s-a și întâmplat în jurul orelor 20.45”, a anunțat IJJ Prahova.

Având în vedere ultimele evenimente din zona montană, IJJ Prahova a lansat un set de recomandări pentru cei care se aventurează pe munte și au parte de „întâlniri nocturne cu urșii.

„Recomandăm turiștilor să facă tot posibilul pentru a nu fi surprinși de lăsarea întunericului în pădure;Dacă totuși sunt surprinși de lăsarea întunericului, să facă gălăgie.pe durata deplasării pentru a evita întâlnirea cu animalele sălbatice”, precizează IJJ Prahova, care recomandă turiștilor să apeleze cu încredere la numărul unic de urgență 112 dacă se află în dificultate.

Articolul precedentVictorie lejeră pentru Petrolul la Petroşani, cu Energeticianul
Articolul următorArticole contrafăcute confiscate de jandarmi la Festivalul Caşcavelei
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.