Doliu în lumea rock-ului românesc! A murit Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni. Anunțul a fost făcut chiar de către familie, joi dimineață, pe pagina de Facebook a artistului.

 

”Acum am vrea ca “TU” să “Mai rămâi puțin”, însă cu durere în suflet trebuie să vă anunțăm că al nostru soț, tată, prieten, artist, Florian Stoica – solistul formației Conexiuni, a plecat aseară la 22:45 spre Ceruri pentru că are un spectacol în fața Domnului, cel mai dureros pentru noi, dar probabil cel mai valoros pentru el. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă la Biserica Sfinții Voievozi din Urlați, încă nu știm ora, dar revenim cu informații. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul postat pe contul de Facebook al solistului de către Florentina și Florentin Stoica.

 

Conexiuni este una dintre cele mai vechi trupe rock din România. Înființată în toamna anului 1983, la Brașov, trupa Conexiuniu i-a avut în prim plan pe Marcel Boca, Florian Stoica și Victor Lenghel și a debutat la Casa de Cultură a Studenților.

 

Deși în ultimii ani a intrat într-un con de umbră, Conexiuni a avut prezențe importante pe scena rock-ului autohton în anii 90. La Festivalul “Rock ’92” au deschis concertele Uriah Heep și Ian Gillan Band. În septembrie ’93, în cadrul Festivalului internațional “Rock ’93”, Conexiuni a asigurat alături de Holograf deschiderea concertului Scorpions – moment important în cariera trupei.

 

Piesa carea le-a adus celebritatea este fără doar și poate ”Tu”, muzica: Florian Stoica, versuri: Sorin Ciurca. Conexiuni: Florian Stoica – voce; Victor Solomon – chitara; Gabi Isac – bas; Victor Lenghel – tobe.

 

”Filmările au fost realizate în 14 si 15 ianuarie 1993, în Studioul 2 al TVR. Prima difuzare a clipului a avut loc în 28.01.1993, la TVR 1. Redactor: Ioan Duma. Mulțumim întregii echipe care a realizat filmările, precum și persoanei care a pus la dispoziția publicului acest videoclip”, scria Florian în urmă cu patru ani, într-un comentariu la videoclipul postat pe youtube.

 

Articolul precedentPercheziții într-un dosar de furt comis în fața unui hotel din Sinai
Articolul următorUn român, printre jihadiștii ISIS pe care Turcia îi va expulza către țările lor de origine