Cinci percheziții au avut loc, miercuri, inclusiv la o unitate de Poliție, într-un dosar privind favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals în declarații. Doi polițiști au fost reclamați la SGA că au suflat în etilotest în locul unui șofer. Acesta ar fi elev la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina.

Patru persoane sunt vizate de ancheta derulată în Argeș, prin Direcția Generală Anticorupție și coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Ieri, în cauză au avut loc cinci percheziții, iar oamenii legii au pus în executare un număr de patru mandate de aducere privind doi polițiști, un elev al unei școli de poliție și tatăl acestuia din urmă – persoană fără calitate specială, toți având inițial calitatea de suspecți.

Tânărul ar fi elev al Școlii de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina.

“În fapt, în data de 03.04.2022, orele 02:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție l-au oprit pe elevul școlii de poliție în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând acest autoturism și exista suspiciunea că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Elevul școlii de poliție a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care cei doi polițiști i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliției. Ulterior, s-a prezentat și tatăl elevului, care a declarat, verbal și în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deși la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi polițiști au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenți de poliție”, informează DGA, cu mențiunea că dosarul penal a avut la bază denunțul formulat ca urmare a unui apel la Call Center-ul Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806, cât și o sesizare a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș către unitatea de parchet competentă.

Față de cei doi polițiști a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală beneficiind de sprijinul structurii centrale din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Nu este prima dată când elevi de la Școala “Vasile Lascăr” din Câmpina ajung în atenția anchetatorilor. Acum doi ani, un tânăr pregătit aici pentru a deveni polițist a fost fost prins furând, într-un centru comercial din Ploiești.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAcţiune a BCCO Ploieşti în cooperare judiciară internaţională cu Spania şi Franţa
Articolul următorProiect pilot pentru achiziţia de automotoare pe hidrogen a fost aprobată în Guvernul României