Un bărbat din Mizil este cercetat penal pentru uciderea animalelor și a fost deja sancționat cu 12.000 de lei de Poliția Animalelor din cadrul IJP după ce un echipaj al acestei structuri a descoperit zeci de cabaline prost îngrijite și una decedată.
    Joi, în timp ce se aflau în desfășurarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Mizil, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova au observat mai multe cabaline pe un teren care mărginește DN1B.

“În urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că pe terenul în cauză se aflau 59 de cabaline, 40 dintre acestea fiind microcipate, iar 19 nemicrocipate.  Totodată, polițiștii au constat că una dintre cabaline era decedată.

Întrucât unele exemplare de cabaline erau vizibil slăbite, proprietarul acestora care a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 41 de ani, din orașul Mizil a fost sancționat contravențional conform Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul animalului, fiind întocmit în acest sens un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, au informat reprezentanții IJP Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Accident rutier pe DN1, la Azuga. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorPoliţia de Frontieră: 9.147 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, în uşoară scădere faţă de ziua precedentă