Polițiștii de la Investigații Criminale Prahova au identificat trei persoane bănuite pentru infracțiunile de înșelăciune și tentativă la înșelăciune, ambele comise prin metoda de operare “Accidentul”. Cercetările s-au derulat în cadrul a doua dosare penale.

“În fapt, un bărbat ajutat de alți trei, toți deținuți în Penitenciarul Mărgineni, ar fi utilizat trei terminale mobile pe care le dețineau în mod fraudulos și ar fi apelat posturi telefonice cu prefixul județului Prahova în scopul de a săvârșii infracțiuni de înșelăciune prin metoda «Accidentul»”, potrivit reprezentanților IJP Prahova.

“În acest context, în noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., ar fi reușit să inducă în eroare o femeie de 73 de ani,  din comuna Târgșorul Vechi, iar în următoarea noapte ar fi reușit să inducă în eroare o altă femeie de 86 de ani, din aceeași comună, activitatea infracțională fiind însă întreruptă de polițiștii care l-au surprins în flagrant pe unul dintre bărbați, complicele celor din arest”, au detaliat anunțat, miercuri, reprezentanții IJP Prahova.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroul de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei si Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Sursa: Realitatea de Prahova