Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus trimiterea în judecată a doi inculpati, persoane fără calitate specială, unul dintre acestia cercetat sub măsura controlului judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, pentru obținerea unei cărți de identitate auto.

În cauză, o persoană (martor denunțător), a achiziționat un autoturism înmatriculat în Germania, iar la data de 14.01.2021, s-a întâlnit cu unul dintre inculpați, o femeie în vârstă de 54 ani, din județul Buzău, pentru a discuta cu aceasta referitor la obținerea cărții de identitate a vehiculului, fără a deține programare la R.A.R. și fără a avea toate documentele necesare. În schimbul acestui serviciu, inculpata a pretins martorului denunțător o sumă de bani în lei și în euro, banii urmând să îi fie înmânați a doua zi, la sediul R.A.R. Prahova.

Astfel, în ziua de 15.01.2021, a avut loc întâlnirea de tranzacționare, parte dintre banii pretnși și primiți pentru serviciul promis, fiind opriți de către inculpată, iar cealaltă parte a fost remisă către al doilea inculpat, un bărbat în vârstă de 45 ani, din județul Prahova, pentru parcurgerea formalităților RAR și emiterea cărții de identitate în condițiile menționate.

Operațiunea în cauză a fost suprinsă în flagrant de către echipa operativă alcătuită din ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. și procurorul de caz.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova.

Sursa: Realitatea de Prahova