tuica la Drajna

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au derulat, la finalul săptămânii trecute, acțiuni de amploare la Drajna, vizând prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii şi comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice.

“Au fost verificați opt agenți economici și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.000 lei.  Totodată, au fost confiscate bunuri (1.740 țigarete, 80 litri băuturi alcoolice, 87 kg legume etc.), în valoare de 6.049 lei. Valoarea bunurilor indisponibilizate în urma acțiunii se ridică la aproximativ 40.000 de lei”, se arată în bilanțul IJP Prahova.

De asemenea, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal și în baza unui mandat emis de Judecătoria Vălenii de Munte, polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 63 de ani din comuna Drajna. “Cu această ocazie, a fost identificată cantitatea de 1.983 litri de țuică din fructe, deținută în afara unui antrepozit fiscal autorizat sau a unei gospodării individuale autorizate să producă și să dețină băuturi alcoolice pentru consum propriu, de către autoritatea vamală competentă.  De asemenea, s-a constatat că pentru cantitatea de țuică, deținătorul nu a plătit acciza către bugetul de stat, aceasta fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea cuantumului prejudiciului cauzat”, mai precizează sursa citată.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “producere și deținere în afara unui antrepozit fiscal autorizat a unei cantități de peste 40 litri alcool etilic, 200 litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare”, prevăzute de Codul Fiscal.

Articolul precedentOpt șoferi prahoveni au rămas fără permis, pentru că s-au urcat băuți la volan
Articolul următorPloiești: Copil de 8 ani, acroşat pe trecerea de pietoni
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.