Duminică de excepţie la Hipodrom Ploiești: licitaţie de cai şi curse de pur sânge arab şi englez
Duminică de excepţie la Hipodrom Ploiești: licitaţie de cai şi curse de pur sânge arab şi englez

Duminică de excepţie la Hipodrom Ploiești: licitaţie de cai şi curse de pur sânge arab şi englez

Program variat și cu ștaif duminică la Hipodrom Ploiești – pe lângă o cursă de galop sponsorizată de un membru al Casei Regale a Emiratelor Arabe și alta de ponei, va avea loc și o licitație de cai din mai multe țări.

Hipodrom Ploiești: Familia regală Al Nahyan a devenit zâna bună a Hipodromului Ploiești, repetând și acum isprava din iulie, când a sponsorizat  cursa de galop pentru cai pur sânge arab; atunci a fost Mansour bin Zayed Al Nahyan, viceprim-ministrul Emiratelor Arabe și totodată patronul echipei Manchester City, acum e șeicul Sultan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, reprezentantul președintelui țării. El va sponsoriza duminică la Ploiești Heritage Cup, cursa de galop pentru rasa de cai cu origini arabe – deja înscrisă în calendarul internațional al concursurilor hipice.

Hipodrom Ploiești: Programul de duminică începe la ora 10:00 cu Premiul de încercare, ultima cursă de trap semiclasică înainte de marele derby de trap al României, urmată de Heritage Cup şi o cursă de galop dedicată cailor pur sânge englez. În plus, organizatorii s-au gândit şi la cei mai mici spectatori, programând pentru ei o cursă de ponei.

Hipodrom Ploiești: Sfârşitul programului aduce o premieră la Hipodrom Ploieşti – Romanian Horse Sales, o licitaţie de cai live şi online, reunind un număr de peste 40 de cai din mai multe ţări. Licitaţia nu este dedicată unei rase anume, fiind „all breeds, all ages”, adică de toate vârstele şi rasele.

Hipodrom Ploiești: Întrucât programul este destul de lung, oganizatorii au în vedere şi amenajarea în spaţiul hipodromului, a unei zone de mâncare stradală cu delicatese şi o mulţime de deserturi.

Hipodrom Ploiești: Intrarea este 5 lei de persoană, copiii sub 7 ani având acces gratuit. Organizatorii se aşteaptă la o participare masivă, având în vedere succesul ediţiei din iulie, când s-au strâns 3000 de oameni. „Aşa ceva e păcat să nu vezi”, afirmă convins Lucian Radulescu, managerul Hipodromului, iar viceprimarul Cristian Ganea, care şi-a făcut o ambiţie din includerea hipodromului în circuit internaţional, că „atunci  când ai un asemenea complex trebuie să te preocupi să ai permanent evenimente la cel mai înalt nivel, iar aceste evenimente să fie pe gustul ploieştenilor. Oamenii iubesc caii şi se simt bine când vin la hipodrom”. Hipodromul este, cert, una din mândriile oraşului – în 1961 Hipodromul Bucureşti a fost demolat, iar efectivul de cai transferat la Ploieşti, oraşul devenind centrul hipismului naţional. Spre bucuria ploieştenilor, oraşul deţine în continuare acest titlu, cu atât mai mult cu cât în 2016 hipodromul a fost renovat.

Articolul precedentCe a cauzat prăbușirea liftului de la Maternitatea Ploiești
Articolul următorFOTO Incendiu la o agenție de pariuri din Ploiești