Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că a finalizat licitaţia pentru implementarea binecunoscutului program “lapte şi corn” în unităţile de învăţământ din judeţ, program care începând din acest an cunoaşte o diversificare sensibilă şi care, în mod normal, ar fi trebuit să debuteze în septembrie.

Din cauza unui lanţ de întârzieri birocratice, acordurile, în valoare totală de 31,3 milioane de lei fără TVA, au fost semnate acum, iar livrarea în unităţile de învăţământ va începe în ianuarie 2019.

Toate contractele vor avea o durată de doi ani, ceea ce înseamnă că în 2019-2020, pentru prima dată în Prahova după foarte mulţi ani, programul va debuta la timp. Acum, în schimb, ajungem să vorbim de o întârziere de peste patru luni, pusă de Consiliul Judeţean Prahova pe seama faptului că a primit târziu alocarea de fonduri necesară de la bugetul de stat, la care s-au adăugat şi întârzierile generate de termenele din legislaţia achiziţiilor publice şi perioada mare în care ofertele depuse au stat în analiza comisiei de licitaţie.

Primul lot vizează oferirea produselor de panificaţie, a fost câşigat de o asociere de firme compusă din Lido Gîrbea, Voipan, Agrosemcu și Oltina Impex Prod Com şi va avea o valoare totală, pe întreaga durată de doi ani, de 13,3 milioane de lei, fără TVA. Pentru lactate, câştigătoare a fost declarată tot o asociere de firme, din care fac parte Lido Gîrbea, Voipan Sil, Agrosemcu, Simultan și Oltina Impex Prod Com, la valoarea totală a contractului de 12,3 milioane de lei, conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Prahova. În fine, al treilea lot include furnizarea de fructe în unităţile de învăţământ, la o valoare totală de 5,6 milioane de lei şi a fost câştigat, în asociere, de Lido Gîrbea, Pol Fruct, Voipan Sil, Agrosemcu și Oltina Impex Prod Com. În total, când adăugăm şi TVA-ul, valoarea contractelor rezultată în urma licitaţiei depăşeşte 35 de milioane de lei, însă trebuie ţinut cont că deja patru luni s-au pierdut.

Binecunoscutul program guvernamental s-a modificat începând din acest an şcolar, când pe lângă tradiţionalele cornuri şi pachete de lapte, va mai include şi fructe, batoane, biscuiţi sau iaurt. Astfel, conform unei hotărâri mai vechi adoptate de Consiliul Judeţean, în Prahova beneficiarii vor primi, pe durata celor cinci zile de studii din săptămână, lapte UHT şi corn sau baton timp de două zile, iaurt şi corn într-o zi şi mere şi biscuiţi în celelalte două zile.

 

Articolul precedentFOTO Mai multe autobuze, implicate în accidente rutiere, în Prahova
Articolul următorŞOCANT! Jenica Tabacu, directorul Muzeului „Iulia Haşdeu”, s-a spânzurat!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.