Profesoara Dana Constantinescu de la Colegiul Elie Radu din Ploiești a intrat în atenția opiniei publice în momentul în care a trăit o tragedie personală. Acum revine în atenția comunității locale din Ploiești din postura de coordonaroare a echipei de robotică a colegiului în care activează de ani de zile.

Elevii săi s-au implicat în producția de vizete, lucrate cu ajutorul imprimantelor 3D pe care le au la dispoziție, dar și manual.

Echipa Ercast a donat ieri 100 de vizete Spitalului de Pediatrie si celui Municipal din Ploiești. Alături de elevii de la “Elie Radu” sunt și mai mulți sponsori, care i-au ajutat cu materialele necesare producerii vizierelor, dar și cu imprimante 3D pe care le-au pus la dispoziția echipei. Printre sponsorii care au sărit în ajutorul medicilor sunt și mai mulți consilieri locali, care doresc însă să își păstreze anonimatul.

În afara celor două spitale din Ploiești, vizetele au mai ajuns și la Spitalul de la Florești, la Spitalul Județean, dar și la medicii de familie din zona de Vest a municipiului,

“Copiii dorm în reprize, câteva ore pe noapte, pentru a menține imprimantele 3D cât mai mult în funcțiune. Sunt impresionanți. Avem acum două imprimante și așteptăm ca săptămâna viitoare să primim încă două, iar între timp, pentru o producție cât mai mare, am început realizarea manuală a unui model”, a povestit profesoara Dana Constantinescu.

Elevii de la Colegiul Elie Radu vor începe să producă și piese pentru ventilatoarele din secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din spitale.

Tinerii au nevoie în continuare de sprijin, pentru a putea achiziționa materiale necesare producției.

“Echipa Ercast din Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu lucrează zi şi noapte pentru livrarea de luni. Datorită cererilor foarte mari ne-am hotărât că pe lângă vizierele pe care le imprimăm 3D să diversificăm prin construirea manuală a altui model de viziere.

Avem nevoie de materiale sau donaţii, în contul Asociația C.T.E.R; RO 48RZBR0000060018783288, pentru materiale.

Fiecare zi, fiecare vizieră înseamnă că un doctor, asistentă, infirmieră nu se vor îmbolnăvi şi vor putea trata pacienţi.

Împreună vom trece peste această perioadă”, este apelul lansat de prof. Dana Constantinescu, coordonatoarea echipei Ercast, și prin intermediul Facebook.