Luni, 30 iulie, la S.C. OMV PETROM – Rafinăria PETROBRAZI va avea loc un exerciţiu pentru antrenarea structurilor profesioniste în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţia producerii unui accident major cu punerea în aplicare a planului de urgenţă externă al obiectivului, corespunzător scenariului de la Rampa CF Negoiești si a planului roșu de intervenție.

Comunicat ISU Prahova:

”Conform situației tactice simulate, în jurul orei 10.00, la Rampa CF Negoiești, aflată pe amplasamentul SC OMV Petrom Rafinăria Petrobrazi, se află garată o garnitură de vagoane cisternă cu etanol, în vederea descărcării şi pompării produsului către parcurile de rezervoare.

Din cauza unei erori de utilizare a instalației, unul din furtunurile extensibile care aspira etanolul se sparge, o cantitate de aproximativ 10 m3 de etanol scurgându-se la nivelul solului. În continuare, din cauza volatilităţii foarte mari, vaporii de etanol întâlnesc o sursă de aprindere şi se aprind, producând o explozie, urmată de incendierea vagonului cisternă şi a produsului deversat la nivelul solului pe o suprafaţă de aproximativ 400mp.

Explozia vaporilor de etanol răneşte grav trei persoane aflate în zonă, respectiv doi mecanici aparţinând GFR şi operatorul instalaţiei aferente Rampei Negoieşti.

Urmare a incidentului produs pe amplasamentul rafinăriei, în jurul orei 10.10, pe drumul județean DJ 104 P, care face legătura între localitatea Negoiești și centura de vest a mun. Ploiești, la aproximativ 120 m de limita rampei CF Negoiești, din cauza exploziei și a suflului produs, un autocar care tranzita DJ 104 P și transporta 15 persoane, a intrat în balans, răsturnându-se în afara carosabilului.

De asemenea, tot în acel moment un autoturism aflat în spatele autocarului, încercând să evite impactul cu autocarul, a intrat pe contrasens lovindu-se frontal cu un alt autoturism care circula din sens opus. Datorită frecării cu carosabilul, rezervorul de combustibil se perforează iar motorina scursă se aprinde, existând riscul exploziei acestuia.

În urma impactului produs între cele două autovehicule, cele 4 persoanele aflate în autoturisme au fost grav rănite și încarcerate. În urma evenimentului rutier au rezultat 19 victime, dintre care 16 grav rănite.”

 

Articolul precedentTuriști blocați pe Jepii Mici din Bucegi. Printre ei, o femeie de 72 de ani
Articolul următorPrahova, sub COD PORTOCALIU de inundații
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.