Deputatul Andreea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Florin Anghel şi Dănuţ Marcel Cornea, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Plopeni Industrial Parc S.A. au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul “Ciuperceasca”.

Cornea Dănuţ Marcel a fost condamnat la patru ani şi cinci luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, Florin Anghel a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare şi o pedeapsă complementară de patru ani cu interzicerea unor drepturi, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, iar Andreea Cosma a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare şi doi ani pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

 

Totodată, ÎCCJ a decis să menţină sechestrele pe avere ale celor trei inculpaţi, în speţă asupra acţiunilor pe care Dănuţ Cornea la are la mai multe societăţi, asupra unui teren de 8.700 mp din Câmpina al lui Florin Anghel şi a unor acţiuni pe care acesta le are la două societăţi comerciale, iar în cazul Andreei Cosma asupra unui apartament din Bucureşti.

Instanţa a admis acţiunea civilă a SC Plopeni Industrial Parc SA şi a decis ca cei trei inculpaţi să plătească în solidar suma de 10.674.787 lei, prejudiciu cauzat ca urmare a înstrăinării bunurilor imobile din cadrul Ciuperceasca. Inculpaţii au mai fost condamnaţi să plătească cheltuieli judiciare în cuantum total de 37.950 lei.

Decizia a fost luată de Înalta Curte, nefiind definitivă. Inculpaţii o pot ataca la completul de cinci judecători de la ICCJ.

 

Dosarul Ciuperceasca este cel care vizează vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN.

Procurorii susţin că vânzarea terenurilor la un preţ cu mult sub valoarea lor reală a fost făcută de Dănuţ Cornea la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel, care, depăşindu-şi competenţele legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea era împuternicit să vândă integral activul “Cazarma 1375 – Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, aşa cum era prevăzut în procedurile legale.

Conform anchetatorilor, în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova atât înainte de mandatul lui Florin Anghel, dar şi după încheierea mandatului acestuia, în 2008.

Articolul precedentSigla orașului a creat numeroase controverse. Motivul pentru care ”Ploiesti” apare cu ”p” mic
Articolul următorS-a ales cu dosar penal pentru că punea muzică în barul său