Fostul primar din Băicoi, acuzat că l-a agresat pe președintele TLDE Băicoi. Reacția vicepremierului Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova

Scandal în localitatea prahoveană Băicoi! Poliția Prahova a efectuează cercetări cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe după ce fostul primar din Băicoi, Ciprian Stătescu, condamnat definitiv pentru conflict de interese, este acuzat că l-a strâns de gât pe Mihai Ariciu, președintele Tineretului ALDE Băicoi, în vârstă de 20 de ani!

Incidentul s-a petrecut vineri, 3 august, în jurul orei 14.30, la un restaurant din Băicoi, care se pare că îi aparține consilierului local PSD Marian State, fost viceprimar în mandatul lui Stătescu.

“M-am dus la pizzeria Steel în jurul orei 14.30 să îmi ridic comanda, comandasem o pizza. Pe culoarul respectiv, de unde trebuia să ridic comanda, fostul primar Ciprian Stătescu era cu Marian State, consilierul local, undeva în dreapta, foarte aproape de mine. Fostul primar Ciprian Stătescu m-a strigat, “Ariciule, ia vino încoa”. Am refuzat, i-am spus că nu avem ce discuta, apoi el mi-a mai spus o dată, “bă, vino încoace”. Eu am refuzat dar, fiind foarte aproape de el m-a prins de mână, m-a tras și m-a trântit pe scaunul de lângă el. Imediat, în secunda doi, mi-a înfipt mâna în gât, m-a strâns de gât, și încerca să-mi spună, fiind sub influența băuturilor alcoolice, încerca să-mi spună “din vina ta, din vina ta”. Nu am înțeles ce anume s-a întâmplat din vina mea, dar asta îmi spunea.
Am scăpat pentru că m-am smucit. Am aruncat telefonul pe jos și m-am aruncat înspre un gard care era la terasă. M-am aruncat pe jos ca să scap. Eu nu am o condiție fizică foarte bună, sunt slab și așa am reușit să mă smucesc.
Am semne pe gât, am fost la spital, mi-au spus că trebuie să mă prezint la Chirurgie pentru că nu pot să înghit foarte bine, mi-a apăsat pe trahee, unde e “omulețul” (foto sus).
Am fost la poliție imediat, am depus plângere, am povestit cum m-a înjurat, cum m-a strâns de gât și le-am explicat și polițiștilor că acum mi-e și frică să merg pe stradă. Dacă mă întâlnesc cu el?! Mi-e frică și că mă omoară, atât de râu m-a strâns de gât și era atât de furios pe mine, încât am crezut că acolo mă omoară. Singurele lucruri pe care am putut să le zic au fost “lasă-mă în pace” și “dă-mi drumul” și dădeam să scap. Eu nu am zis nimic, nu am făcut nimic, el a început scandalul.
Am avut o stare de panică atât de puternică! Nu mai aveam aer, m-am aruncat pe jos ca să scap. Iar Marian State, care era la masă, zicea doar “lasă-l dr***, mă”, în rest nu s-a băgat, era la masă și își vedea de alcoolul lui sau ce avea în pahar, nu avea treabă cu faptul că era să mor. Cred că era în stare să mă omoare…
O fi supărat că nu mai e primar și că am luptat împotriva lui, dar voi continua să lupt, probabil de aceea e supărat”, a povestit Mihai Ariciu pentru ziarul Incomod.

Și vicepremierul României, Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova, a reacționat în acest caz pe pagina personală de Facebook.
”Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat la Băicoi! Sunt indignată, și nu doar ca președinte ALDE Prahova, ci și ca om!
Nimic nu scuză agresarea tânărului Mihai Ariciu, președintele organizației noastre de tineret locale, de către fostul primar al orașului, Ciprian Stătescu.
Solicit public Poliției să își facă repede și bine datoria! Am semnale ca exprimarul a mai avut astfel de ieșiri necontrolate, care, însă, au fost mușamalizate pe plan local.
Solicit conducerii IPJ Prahova să monitorizeze cu toată atenția desfășurarea acestei anchete.
Îi asigur că voi fi extrem de atentă la cursul evenimentelor!
De asemenea, solicit conducerii PNL Prahova sa ia măsurile necesare pentru sancționarea fostului edil al orașului Băicoi pentru comportamentul public agresiv prin care înțelege că își exprime opțiunile politice. ALDE Prahova dezavuează astfel de comportamente și militează pentru dialogul civilizat în politică, indiferent de nivelul la care acesta se manifestă”, a scris vicepremierul României, Grațiela Gavrilescu pe pagina personală de Facebook.

 

Articolul precedentIncendiu în Azuga la anexa unei gospodării în care se aflau 30 de curcani VIDEO
Articolul următorO șoferiță a sărit de pe un podeț, pe DJ 102L, în Prahova