Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa decisă de judecători în dosarul în care Ion Manea, fostul primar al comunei Valea Doftanei, este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Sentința a fost dată de Judecătoria Câmpina, care a confirmat acuzațiile procurorilor potrivit cărora fostul primar ar fi favorizat mai mulţi oameni de afaceri străini, care doreau să contruiască un complex turistic în comună.

Instanţa a decis că fostul primar trebuie să presteze și 80 de zile de muncă în folosul comunității la Liceul Agricol Carol I și să să achite 7000 de lei cheltuieli judiciare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova susțin că faptele au fost săvârșite în perioada 2012-2014. Concret, Manea a fost acuzat că a intervenit la subalternii săi din Primărie pentru a favoriza o societate comercială (dezvoltator imobiliar) deținută de un cetățean ucrainean și unul moldovean, care intenționează să amenajeze la Valea Doftanei un resort turistic (Zănoaga Resort).

În acest sens, edilul a permis societății comerciale să construiască un drum de acces pe un fond forestier și a tăiat mai mulți arbori (70) care nu purtatu marca silvică, pe o suprafață de 3.300 de metri pătrați, producând astfel un prejudiciu de 10.000 de lei. În același timp, Manea a cheltuit de la bugetul local suma de 26.000 de lei pentru reabilitarea drumului, deși acesta aparținea unei societăți private.

Societatea care intenționa să constriuiască în zona Valea Doftanei Zănoaga Resort se numea REINVEST RQM SRL. Conform informațiilor prezentate pe site-ul zanoaga.com, care acum nu mai poate fi accesat, resortul era proiectat să se întindă pe o suprafață de 150 hectare și cuprindea 11 hoteluri cu 1490 de camere în total și două pensiuni cu 50 de camera fiecare. După arestarea fostului primar, proiectul imobiliar a ”înghețat”.

Articolul precedentVIDEO| Imagini de la perchezițiile din Prahova la persoane bănuite de infracțiunea de furt calificat
Articolul următorDosarul lui Mircea Roșca, fostul președinte al PNL Prahova, se rejudecă!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.