Fostul procuror Mircea Negulescu a scăpat de arest, relatează Realitatea PLUS. Acesta urmează să fie eliberat din arestul preventiv și va fi cercetat sub control judiciar, potrivit deciziei Înaltei Curți.

Judecătorii de la Înalta Curte au decis plasarea fostului procuror de la DNA Ploiești sub control judiciar. Măsura a fost luată pentru 60 de zile. Decizia Instanței supreme vine după ce Negulescu a contestat măsura arestării preventive. El este în arest preventiv de aproape trei săptămâni.

Fostul procuror, alias „Portocală”, trebuie  sa se prezinte in fata organului judicar ori de cate ori e nevoie si nu are voie sa paraseasca localitatea în această perioadă.

La o săptămână de la prima încercare de a scăpa de arestul preventiv, Mircea Negulescu a reușit să obțină din partea instanței o măsură mai ușoară.

Pe 4 august, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea făcută de Negulescu prin care solicita să-i fie înlocuit arestul preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar.

Mircea Negulescu se află în arest preventiv pentru 30 de zile din data de 23 iulie, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

În acelaşi dosar, fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache este acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Mircea Negulescu.

Acuzațiile aduse lui Negulescu sunt de abuz in serviciu (4 infractiuni) si constituirea unui grup infracțional organizat, cercetare abuzivă (6 infracțiuni), represiune nedreaptă (4 infracțiuni), instigare la represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, fals intelectual (12 infracțiuni), inducerea în eroare a organelor judiciare.

Negulescu a fost reținut pe 15 iulie, de Secția Specială de investigare a infracțiunilor din justiție. Procurorii au cerut atunci arestarea preventivă, dar judecătorii Înaltei Curți au decis pe 16 iulie plasarea acestuia sub control judiciar. Ulterior a fost plasat în arest preventiv.

Sursa: Realitatea din Justitie