Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române şi fost şef al IJP Prahova, a fost numit secretar de stat în MAI.

Este a doua mișcare a ministrului Marcel Vela de a aduce la minister specialiști, după ce, în urmă cu cteva zile, Dan Antonescu, fost șef la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, a fost numit consilier al șefului Poliției Române.

În ianuarie 2018, Bogdan Despescu, a fost demis de premierul interimar Mihai Fifor. Anterior, ex-premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie.

Chestorul Bogdan Despescu a ieșit nevinovat în cercetarea disciplinară dispusă de fostul ministru Carmen Dan. El a fost demis de fostul premier interimar Mihai Fifor la data de 17 ianuarie 2018.

În perioada 2011-2012, Despescu a fost şeful IJP Prahova.

Deşi a ocupat funcţia numai pentru un an, Bogdan Despescu, pe atunci comisar şef, a iniţiat, ca şef al inspectoratului judeţean, mai multe acţiuni de anvergură. Printre acestea, capturarea unor membri ai clanului Austrianu, la vremea când acesta din urmă părea intangibil, putându-se spune că temutul interlop ploieştean şi-a găsit „naşul” în persoana lui Bogdan Despescu.

 

Articolul precedentFOTO Microbuz cu 20 de pasageri, implicat într-un accident pe DN1, la Floreşti. 10 persoane rănite!
Articolul următorALERTA! O tânără din Cornu și fiul ei, de 3 ani, sunt dispăruți
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.