În localitatea Băneşti din Judeţul Prahova s-au comemorat, joi, 105 ani de la moartea pionierului aviaţiei române şi mondiale, Aurel Vlaicu.

De-a lungul timpului, zborul a pătruns în inimile multor oameni, dar puţini sunt aceia care au crezut cu toată fiinţa lor în transformarea acestui măreţ vis în realitate.

Aurel Vlaicu a atins acest deziderat, realizând primul aparat de zbor de pe teritoriul ţării noastre.
Marele inventator a obţinut brevetul pentru “Maşina de zburat ca un corp în formă de săgeată”.

Prezenţi la evenimentul de astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica şi primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ au subliniat contribuţia importantă a marelui inventator Aurel Vlaicu la dezvoltarea aviaţiei naţionale şi internaţionale.

”Având în vedere că anul acesta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, este important să ne amintim cu toţii de înaintaşii noştri şi de elitele româneşti, care au demonstrat că sunt în aceeaşi linie, în acelaşi pas, în acelaşi ritm cu celelalte elite de la nivel mondial.
Trebuie să facem tot posibilul pentru a descoperi aceste valori, pentru a le pune în valoare, deoarece fiecare, în domeniul său a excelat, având o cotribuţie însemnată la definirea identităţii naţionale.

Intenţia aviatorului român de a traversa Carpaţii către Ardeal, cu aparatul de zbor Vlaicu II, poate fi interpretată drept un îndemn la unitate naţională, unitate pe care toţi românii, fie că se află în Muntenia, Moldova, Basarabia sau în alte locuri, trebuie să o dorească neîncetat”,   a susținut Ludmila Sfârloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

În cadrul manifestărilor comemorative, s-au depus coroane de flori, ca un omagiu adus celui care prin sacrificarea propriei vieţi a lăsat moştenire neamului românesc şi întregii umanităţi primul aparat de zbor.

Articolul precedentAccident mortal pe DN 1, la Românești, în Prahova
Articolul următorPrimarul Ploieștiului îi lasă fără atribuții pe cei doi viceprimari