Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dăruit de Uniunea Elenă din România ploieştenilor, poate fi admirat în faţa sediului Primăriei Ploieşti.

Dezvelirea monumentului a avut loc joi, de Ziua Micii Uniri, iar la eveniment au participat Excelenţa Sa Ambasadorul Greciei la Bucureşti Vassilis Papadopoulos şi academicianul Constantin Bălăceanul Stolnici, alături de deputatul Dragoş Zisopol, presedintele Uniunii Elene din România.

Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Direcţiei pentru Relaţii Interetnice, parlamentari prahoveni, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, consilieri locali şi judeţeni, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, şi prefectul judeţului Mădălina Lupea.

După dezvelirea monumentului, un scurt ceremonial religios şi depunerea de buchete de flori la bustul lui Cuza, cei prezenţi s-au prins într-o Horă a Unirii, în acordurile Fanfarei Consiliului Judeţean Prahova.

Articolul precedentVIDEO Sute de turiști, blocaţi pe munte, la Cota 2000 din cauza vremii extreme
Articolul următorDrumul de legătură spre Cota 1400, momentan închis
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.