15 infracţiuni de furt de curent electric au fost descoperite de jandarmi împreună cu reprezentanţii Electrica în oraşul prahovean Mizil.

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Prahova, la 7 imobile au fost identificate nereguli privind instalațiile electrice constând în modificarea acestora cu scopul de a ocoli aparatul de măsură.

Comunicatul Jandarmeriei Prahova:

“15 infracțiuni în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a sustragerilor de energie electrică în orașul Mizil.

În data de 27.11.2019, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova împreună cu reprezentanții ȘDE Electrica au acționat pe rază localității, executând activități specifice pentru prevenirea și combaterea sustragerilor de energie electrică.

Astfel, la 7 imobile au fost identificate nereguli privind instalațiile electrice constând în modificarea acestora cu scopul de a ocoli aparatul de măsură încât consumul real să nu fie înregistrat, precum și ruperea sigiliilor.

În toate aceste cazuri jandarmii au întocmit proces verbal de constatare a infracțiunilor de furt, ruperea de sigilii și  realizarea de modificări pentru ocolirea aparatelor de măsură, fapte prevăzute și pedepsite de art. 228 Cod penal, art. 260 Cod penal și art. 92, alin. 2 din Legea 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale.

Documentele de constatare întocmite au fost transmise organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor în vederea tragerii la răspundere a autorilor”.

Imagine

Imagine

Articolul precedentDosarul Lukoil: Sentința de achitare a fost anulată!
Articolul următorElev din Prahova, mutilat după ce a fost stropit din greşeală cu acid
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.