Ieri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat 18 percheziții la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

În ziua de 14 septembrie a.c., 68 de polițiști de investigare a criminalității economice, de investigații criminale și de ordine publică, precum și forțe de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, sub supravegherea procurorului de caz, au efectuat simultan 18 percheziții la imobilele unde locuiesc fără forme legale cetățeni din Republica Moldova și la domiciliile unor prahoveni, toți bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Perchezițiile au avut loc în municipiul Ploiești, orașul Mizil și comunele Lipănești, Măgureni și Florești de pe raza județului Praova.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de preluare, desfacere, deținere, depozitare și vânzare de țigarete, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă.

De la locuințele vizate, polițiștii au ridicat în vederea cercetărilor, bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum două dispozitive electrice pentru confecționat țigarete, mai multe telefoane mobile, diferite sume de bani în cuantum de peste 790.000 de lei, cantitatea de 32.953 de țigarete cu timbru din Republica Moldova și Duty Free, dar și mai multe de țigarete confecționate artizanal.

24 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru audieri, iar față de 6 persoane a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Acțiunea s-a desfășurat cu suportul tehnic și operațional al Brigăzii de Operațiuni Speciale Ploiești.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

Articolul precedentPercheziții în Prahova la persoane bănuite de contrabandă
Articolul următorBiciclist rănit grav într-un accident DN 1, la Românești. A fost solicitat elicopterul SMURD