Un bărbat in varsta de 51 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fara conditii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat anti-gripal este cea de a 16 a victimă făcută de gripă în judeţul Prahova.

La nivel naţional numărul deceselor a ajuns la 89.

Cel mai recent bilanț prezentat de Direcția de Sănătate Publică, arată că au fost raportate aproape 9.500 de cazuri de infecții respiratorii acute, pneumonie și gripă clinică, în numai o săptămână.

Cei mai mulți pacienți, 7.945, au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), potrivit bilanțului prezentat de DSP Prahova pentru perioada 28 ianuarie – 3 februarie. În același interval, în județ au mai fost înregistrați 1.262 de pacienți cu pneumonie și 255 care au fost diagnosticați cu gripă (clinică), în baza testelor rapide. 163 dintre aceste cazuri au fost raportate de spitale, mai menționează reprezentanții DSP.

Articolul precedentScandalul apei potabile se extinde și în Ploiești! Primarul Dobre: Aștept rezultatele de la DSP Prahova | VIDEO
Articolul următor68 de percheziții în Prahova și în alte județe într-un dosar evaziune fiscală
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.