Iarna a revenit în forță în zonele montane.În județul Dâmbovița, în zona Padina-Peștera, a nins consistent iar stratul de zapadă măsoară câțiva centimetri. În zona vârfului Omu, din Bucegi, este o viscol și vizibilitatea este aproape zero. Întreaga zona montană se află sub atenționare meteorologică de tip cod portocaliu de vânt, până în seara zilei de 7 mai.

 

Imagini aproape incredibile în zona montană din județul Dâmbovița. În arealul Padina-Peștera, din Bucegi, a nins consistent în ultimele ore iar întreg peisajul este unul hibernal de-a dreptul, chiar și la 1600 de metrii altitudine, cât are zona. Mai sus, în zona Vârfului Omu, din Bucegi, vântul sufla cu 120 Km/h, iar vântul spulberă zapada ce a căzut din abundență în ultimele ore. În mai multe imagini publicate pe facebook (Meteoplus) se poate vedea cum întreaga zona montană din Bucegi este practic sub domnia iernii astăzi, 7 mai. 

Sursa video-facebook, Meteoplus

Întreaga zona montană din Bucegi se află sub atenționare de tip cod portocaliu de ninsoare si viscol. Conform ANM:

Imagine

Interval de valabilitate: 07 mai, ora 02:00 – 07 mai, ora 21:00
Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură intensificări puternice ale vântului


În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 120…140 km/h, temporar va ninge slab, iar ninsoarea va fi viscolită.