Iarna și-a intrat în drepturi în zona de munte din Prahova, unde a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă. La Ploiești, ploaia s-a transformat, în timpul nopții, în lapoviță și ninsoare, iar mercurul în termometre a coborât la 1 grade Celsius.

Centrul Infotrafic a anunțat că pe principalele artere rutiere, pe A3 București – Ploiești, dar și pe DN 1 Ploiești – Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalată ploaie și lapoviță, pe alocuri ninsoare. Valorile de trafic sunt reduse.

La Ploiești, ploaia s-a transformat, pe timpul nopții în lapoviță, lar sâmbătă dimineață a început să ningă slab. Temperaturile maxime anunțate sunt de 5 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor atinge -1 grad Celsius. Circulația se desfășoară în condiții de carosabil umed.

La munte în schimb, la altitudini de peste 1500 de metri, a nins consistent și s-a depus un nou strat de zăpadă, iar temperatura minimă a ajuns la – 8 grade Celsius.

„Recomandăm șoferilor ca, înainte de a porni la drum, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, iar dacă se deplasează în zonele înalte de munte să aibă montate și lanțuri, să circule cu viteză redusă, folosind frâna de motor, să mărească distanţa de siguranță dintre vehicule și să circule prudent, asigurându-se temeinic la fiecare manevră pe care o efectuează în trafic”, a precizat Centrul Infotrafic.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentInculpații din dosarul privind ecologizarea unui batal de la Vega, sub control judiciar
Articolul următorPercheziție în Prahova. Tânăr acuzat de difuzarea de programe radio în regim pirat