28 de prahoveni infectați cu virus gripal au murit în acest sezon. Cel mai recent deces a survenit duminică, fiind anunțat, luni, de  către Centrul Național de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile. Numărul deceselor la nivel național ajunge astfel la 135.
Un bărbat în vârstă de 58 de ani, infectat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, care avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat antigripal este cea mai recentă victimă a gripei în Prahova

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 26 de ani, din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, a murit luni. Ea nu era cunoscută cu alte afecţiuni, însă nu era nici vaccinată anti-gripal.

Totodată, un bărbat de 87 de ani, din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, a murit duminică.

O altă femeie, de 50 de ani, din judeţul Sibiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, a murit în 16 februarie.

Un alt deces cauzat de gripă a fost confirmat la un bărbat de 50 de ani, din judeţul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Acesta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat anti-gripal, şi a murit în 12 februarie.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 135.

 

Articolul precedentAndra Botez, președinta Curții de Apel Ploiești: “Solicităm Ministerului Justiției finalizarea Palatului de Justiție din Ploiești!”
Articolul următorAccident grav pe DN1, la Potigrafu. Un bărbat și-a pierdut viața încercând să traverseze neregulamentar
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.