Un suporter al Universității Craiova a ajuns la spital în urma unei altercații cu patru suporteri din Ploiești, iar asupra unui bărbat au fost găsite trei obiecte pirotehnice tip fumigenă. Alți doi suporteri, care erau în stare de ebrietate, au primit interdicție de a mai intra pe stadion timp de șase luni. 

 
Incidentele au avut loc la Finala Cupei României, care s-a desfășurat, sâmbătă, pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești.
 
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” a făcut un bilanț al incidentelor care au avut la meciul dintre Astra și Universitatea Craiova.

Un suporter al Universității Craiova a ajuns la spital în urma unui conflict spontan în afara stadionului, în care au fost implicați patru ploieșteni care au primit amenzi și nu vor mai avea acces pe stadion timp de un an.

Comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab”

Dosare penale și contravenții la meciul Finala Cupei României

  1. În punctul de acces al suporterilor craioveni, asupra unui bărbat au fost găsite trei obiecte pirotehnice tip fumigenă (torțe). Au fost întocmite acte de sesizare conform legii 126/1995 și predate, împreună cu materiale pirotehnice și persoana în cauză, lucrătorilor Serviciului Arme și Muniții din cadrul IPJ Prahova.
  2. În afara stadionului, a avut loc un conflict spontan intre 4 suporteri ai echipei Petrolul Ploiești și ai echipei craiovene din care a rezultat vătămarea  corporală a unui suporter craiovean. Cei patru ploieșteni au fost imobilizați și conduși la Secția 4 Poliție pentru întocmirea actelor de sesizare, iar suporterul craiovean a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Ulterior a fost predat lucrătorilor I.J.P. Prahova. Celor 4 suporteri ploieșteni le-au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 lei, totodată cu interzicerea accesului la competiții sportive (fotbal) pe o perioadă de 1 an de zile.
  3. Alți 2 suporteri au fost sancționați conform prevederilor legii 4/2008 pentru pătrunderea în arena sportivă în stare vădită de beție, aplicată fiind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului timp de 6 luni.

Gruparea de Jandarmi Ploiești asigură opinia publică asupra reacției ferme a instituției în situațiile în care liniștea și ordinea publică sunt tulburate, luând măsurile necesare pentru a oferi siguranța participanților la evenimentele sportive sau manifestări de orice fel.

 

Sursa: Realitatea de Prahova