INCREDIBIL! Pe ce a cheltuit Primăria Ploiești o mare parte din bugetul local

Gabriel Dalea, membru al USR Prahova, a postat pe Facebook mai multe informații legat de modul în care Primăria Ploiești cheltuie banul public.

Acesta a explicat că locul 2 la volumul de cheltuieli îl ocupă categoria „altele”. Alături de text au fost atașate și câteva grafice.

“M-am gândit să public și câteva reflecții pe cifrele execuției bugetare a primăriei Ploiești la zi, pe anul 2018:

În primele 6 luni ale anului la Ploiești s-au cheltuit 272,5 milioane de lei, în conditiile unor venituri de 301,9 milioane de lei, parțial din credite. Macro pare bine, dar uitându-ne la structura cheltuielilor și a veniturilor, câteva observații se impun:


Locul 2 ca și volum al cheltuielilor este al categoriei „Altele”. LOCUL 2 !!!! Eu am învățat în corporații că „altele” este de obicei rubrica unde se trec mărunțișurile, cheltuielile necatalogate altundeva in arborescența centrelor de cost pentru că sunt nesemnificative.
Ei bine, la Ploiești se pare că majoritatea cheltuielilor sunt de acest gen și pe cale de consecință sunt trecute la „altele”. Curat eficient și transparent, zic…. Ce zic eu nu contează, dar Curtea de Conturi ce-o zice?


Instituțiile publice de spectacole și concerte ocupă locul 3. Să ne înțelegem: sunt un mare iubitor de artă, dar parcă înaintea spectacolelor medievale aș pune educația, infrastructura (starea drumurilor), canalizarea, etc…
Se aplică aici probabil gândirea romană: dă poporului pâine și circ, și vei avea liniște / voturi. Cu pâinea gratis stăm cam prost (nici gălețile sau uleiul nu mai au trecerea de pe vremuri), cu circul în schimb …. avem din belșug!
Ultima manțocăreală de prost gust din acest segment este festivalul medieval organizat într-un oraș petrolier. Cam de cacao, ce să zic …. că dacă ziceam că e de porc, ne creștea colesterolul.


Cheltuielile cu canalizarea sunt doar în a doua jumătate a tabelului, mai la coadă…. Stimați locuitori din Mitică Apostol, va trebui să mai participați la câteva zeci de spectacole pe Aleea Castanilor, plătite din taxele voastre, înainte să visați la gaz, canal, asfaltare sau alte astfel de fantezii.

Protecția civilă și protecția împotriva incendiilor este pe penultimul loc în structura de cheltuieli a primăriei Ploiești. îmi aduc aminte de Colectiv și mi se face frică să-mi las copilul la club …


Dacă ne uităm și la venituri, observăm altceva: veniturile proprii, subvențiile și creditele acoperă doar 28% din sursele de venituri ale primăriei. 72% din finanțări provin din surse bugetare. De aici, doar două concluzii scurte:

Primăria Ploiești nu e capabilă să-și dezvolte niște surse locale solide de venituri care s-o ajute să vină mai eficient în sprijinul cetățeanului

Descentralizarea administrativă este doar o poveste pentru fraieri.”, a scris Dalea pe pagina de Facebook.

Iată graficul în ceea ce privește cheltuielile realizate de Primăria Ploiești:

Articolul precedentDSV Prahova: Măsuri care trebuie respectate pentru a preveni răspândirea Pestei Porcine Africane
Articolul următorAccident mortal la Posești, în Prahova