Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au confirmat încă două decese cauzate de gripă.

Un bărbat de 61 de ani, din Prahova, la care a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit în cursul zilei de joi, 7 februarie, a anunțat, astăzi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Pacientul avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal, cazul său fiind al 18-lea cauza de gripă, în Prahova, în acest sezon.

Prahova deține, din nefericire, locul 1 la nivel național în statisticile privind mortalitatea în îmbolnăvirile de gripă.

Vineri a murit o tânără de 17 ani, din judeţul Dolj, confirmată cu virus gripal tip A H1, care avea şi ea condiţii medicale preexistente şi era fără antecedente vaccinale.

Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 97.

Miercuri, CNSCBT a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 3.300 de cazuri de gripă clinică, epidemia extinzându-se în întreaga ţară.

Articolul precedentBazin olimpic de înot în Ploieşti. Licitație pentru studiul de fezabilitate
Articolul următorFOTO Accident grav la Comarnic, pe DN1
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.