Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Ieșirea șefului statului a avut loc în ziua în care România a consemnat cel mai negru bilanț COVID de la debutul pandemiei. Președintele a convocat o ședință cu factorii guvernamentali pentru instituirea de noi restricții.

„18.863 nu este un simplu număr, sunt inimi de români care bat cu teama de necunoscut, cu teama de covid. 574 nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată pentru că au pierdut lupta cu acest virus ucigaș.

1805 sunt români care luptă minut de minut pentru fiecare respirație.

Toate acestea sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate, de multe ori ireversibil din cauza acestei pandemii.

Valul 4 se dovedește mult mai agresiv decât cele mai apocaliptice prognoze.

Este alarmantă lipsa de reacție a autorităților. Am decis să convoc mâine o ședință pentru instituirea de măsuri clare, restrictive”, a spus președintele marți.

România se află pe primul loc în Europa și pe primele poziții în lume după numărul de infectări, decese și bolnavi în stare gravă, internați la ATI.

Criza sanitară este amplificată de cea politică, în condițiile în care țara este condusă de un guvern interimar cu capacitate de decizie redusă într-o astfel de situație de criză.

Articolul precedentBucureștean aflat sub control judiciar, fără permis și drogat, reținut la Sinaia
Articolul următorIncendiu pe Autostrada 3 București-Ploiești. O dubă încărcată cu articole de papetărie a luat foc