Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova,  a vorbit luni despre rezultatul scos de filiala pe care o conduce în primul tur al alegerilor prezidențiale.

”Vreau să transmit cele mai sincere mulțumiri celor 126 de mii de prahoveni care l-au votat duminică, 10 noiembrie, pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la Președinție. Au validat, prin votul lor proiectul României Normale propus de șeful statului în parteneriat cu PNL”, a declarat senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

Conform numărătorii oficiale a voturilor, candidatul PNL s-a plasat pe primul lor în 92 dintre cele 104 localități din Prahova, în 11 din cele 12 orașe și în ambele municipii. Procentul total obținut de Klaus Iohannis este de 38,48%, plasându-l mult deasupra celorlalți competitori electorali (Dăncilă – 22,84% și Barna – 13,98%)

”Vreau să le mulțumesc membrilor și simpatizanților PNL Prahova pentru munca și eforturile depuse. Fără ei, acest succes de acum nu ar fi fost posibil. Îmi aduc aminte că, atunci când am preluat conducerea PNL Prahova, scorul nostru politic era jumătate din PSD și am întors situația astfel încât, acum, PSD e jumătate din PNL. Nu trebuie să ne culcăm pe lauri, trebuie să rămânem serioși și motivați pentru a câștiga încă și mai detașat turul II al alegerilor prezidențiale, dar și pentru a construi în perspectiva localelor și legislativelor din 2020”, a afirmat președintele Iulian Dumitrescu.

Progresul PNL Prahova a fost constant în ultimii ani. În 2016, la parlamentare, PNL obținea 22,19%, iar PSD lua 43,45%. În 2019, la europarlamentare, PNL trecea deja pe primul loc cu 28,35% față de cele 20,74% ale PSD. Pentru ca, în turul I al prezidențialelor, avându-l candidat pe Președintele în funcție, Klaus Iohannis, PNL să obțină aproape 40%, în timp ce PSD a luat abia 22%.

Articolul precedentIncendiu violent în Ploiești. O casă a fost mistuită de flăcări
Articolul următorKelemen Hunor, votat de aproximativ 1000 de prahoveni