Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, acuză faptul că Guvernul PSD nu a luat nicio măsură în timp util în cazul epidemiei de pestă porcină pentru a aştepta ca fiul lui Liviu Dragnea să-şi vândă porcii. Liderul liberalilor prahoveni susține că „Statul nu a făcut nimic până nu și-a vândut porcii fiul lui Dragnea“.

„Deși primele informații cu privire la epidemia de pestă porcină erau cunoscute de autoritățile din România de mult timp, statul nu a făcut nimic până fiul lui Dragnea nu și-a vândut porcii. Maniera în care Liviu Dragnea a acționat în acest caz demonstrează disprețul pe care liderul PSD îl are față de mediul de afaceri, acesta transformând statul într-un instrument în serviciul familiei și al acoliților săi. După ce și-a pus afacerea în siguranță, președintele principalului partid de guvernământ a dat drumul potopului, falimentând o întreagă industrie și producând pagube inestimabile în zeci de mii de gospodării.

Prin ascunderea față de publicul larg a informațiilor legate de posibilitatea izbucnirii unei epidemii de pestă porcină în România, actualii guvernanți au încălcat deliberat principiul nondiscriminării agenților economici din domeniu. Cei care au avut informații din timp, au vândut porcii și și-au salvat afacerea. De exemplu, Romcip Salcia, ferma de porci a lui Valentin Dragnea, care avea în iulie 2017 peste 13.585 de porci, a ajuns în prezent la aproximativ 3.000 de porci, după ce, vreme de un an, a abatorizat și vândut diferența. Cei care au aflat de pesta porcină ca noi toți, din anunțurile făcute de autorități acum o lună, și-au pus afacerile pe butuci. Carniprod Tulcea, de exemplu, avea 38.000 de porci în iulie 2017, și-a crescut efectivele la 48.030 în iulie 2018, iar toți porcii au fost incinerați la ordinul autorităților. Afacerea fiind practic secerată de molimă.

Acțiunile autorităților statului în cazul crizei pestei porcine devoalează metodele de intervenție ale lui Liviu Dragnea și ale subordonaților săi în mecanismele pieței. De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca și alți membri ai guvernului, au o singură misiune: aceea de a-l proteja pe liderul PSD și afacerile acestuia, în detrimentul altor agenți economici care își doresc o piață liberă și concurențială.

Criza pestei porcine este cea mai bună demonstrație a faptului că Liviu Dragnea și acoliții săi guvernează România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru protecție și  pentru profit“, transmite senatorul Iulian Dumitrescu, liderul Grupului PNL din Senatul României, prim-vicepreședinte al PNL şi preşedintele PNL Prahova prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Articolul precedentPrahova, din nou afectată de inundații. Pompierii au intervenit în 3 localități pentru a scoate apa din curțile oamenilor
Articolul următorUn turist care a campat pe Valea Cerbului din Bucegi a fost atacat de un urs, fiind rănit la o mână