Jandarmii montani din cadrul Detașamentului 4 Vălenii de Munte – Postul Montan de Jandarmi Cheia și Detașamentul 8 Jandarmi Sinaia au fost foarte ocupaţi astăzi, intervenind în mai multe situaţii dificile. Au prins hoţi, au eliberat un urs dintr-un laţ şi din nefericire au coborât în Sinaia cadavrul unui necunoscut găsit pe munte.

Astfel, aceştia au eliberat un urs prins într-un laţ în localitatea Homorâciu și l-au relocat. La această intervenție au participat reprezentanți ai Fondului de vânătoare responsabil de zonă, reprezentanți ai Primăriei Izvoarele și ai Universității Transilvania Brașov, care au tranchilizat animalul, i-au ataşat un colan de monitorizare şi l-au relocat în zona Pietrelele Slănicului.

Tot astăzi, jandarmii montani au urcat la aproximativ 500 de m de Cabana Mioriţa în zona Vârfului Furnica pentru a recupera cadavrul ueni persoane găsit  acolo  La acțiune au participat 4 jandarmi din cadrul Postului Montan Platou Bucegi și Postul Montan Jandarmi Sinaia, lucratori din cadrul Serviciului Salvamont Sinaia și lucrători din cadrul poliției Sinaia. Deocamdată identitatea persoanei este necunoscută, asupra sa fiind găsit doar un bilet de tren.

Pe linia infracţională, jandarmii au depistat şi sacnţionat patru persoane. Două dintre ele tăiaseră ilegal copaci în zona Pârâul Azuga, iar celelalte două, prinse împreună cu poliţiştii din Azuga sustrageau cărămidă din incinta fostei fabrici de Șamotă Azuga. Acestora li se vor întocmi acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Furt”, conform art. 228 Cod Penal.

Articolul precedentLucrări de asfaltare pe DN1, în Prahova, pe tronsonul Nistorești-Comarnic
Articolul următorPloieștiul are o nouă comunitate de alergători – Ploiești Running Club
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.