Jandarmii prahoveni şi-au ajutat colegii din Buzău pentru salvarea a doi pui de urs căzuţi  într-un puţ în localitatea buzoiană Grebănu. Salvarea a fost extrem de dificilă deoarece ursoaica era în apropiere.

Potrivit Jandarmeriei Buzău, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile. Jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ.

Au chemat în ajutor colegii din Prahova, care sunt specializaţi în astfel de intervenţii şi alături de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, au început misiunea de salvare. O parte din echipă căuta soluţii pentru salvarea puilor, iar ceilalţi făceau zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pus, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur.

Pentru cel de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.

 

Articolul precedentPloieşteancă, reţinută pentru furt din buzunare! Femeia a fost prinsă în flagrant! ă, reţinută pentru furt din buzunar! Femeia a fost prinsă în flagrant!
Articolul următorSinucidere la Câmpina: O femeie s-a aruncat în faţa trenului!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.