incepe dezinsectia la Ploiesti

Săptămâna viitoare, în Ploiești și la Parcul Bucov se vor efectua primele intervenții pentru deratizare, urmând ca, după 8 iunie, la nivelul municipiului să înceapă și lucrările de dezinsecție, potrivit unor comunicate transmise de operatorul Coral Impex.

Primele intervenții se vor derula în perioada 6-8 iunie, anunță soceitatea Coral Impex SRL:

“S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneș Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin Director General Badea Alexandru, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 06 – 18 iunie 2018 se vor efectua servicii de deratizare pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti, precum şi în incinta Parcului Memorial Constantin Stere din Municipiul Ploieşti.

Substanţa folosită va fi Deration Pellet, cu substanţa activa bromodialone.

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014.

Pentru că activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.

În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de deratizare va fi prelungită.

În caz de ingerare accidentală a substanţei raticide, este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic.”

De asemenea, în perioada 8-25 iunie, pe domenul public al Ploieștiului se vor efectua lucrări de dezinsecție, a mai anunțat societatea amintită:

“S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin Director General Badea Alexandru, va aduce la cunoştinţă că în perioada 08 – 25 iunie 2018 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti.

Produsele insecticide utilizate sunt:

K-othrine Profi EC 250, având substanţa activa deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

Vectobac WG, având substanţa activa bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 şi cu recomandările Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activităţile de dezinsecţie la nivel comunitar.

Pentru ca activitatea de dezinsecţie să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.

În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.”

Articolul precedentAvertizare Cod Galben de vreme rea în Prahova
Articolul următorPolițiștii ploieșteni la vânătoare de vitezomani
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.