O secţie suport COVID, prevăzută cu 10 paturi, urmează să fie deschisă la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că noua secţie suport COVID poate să înceapă activitatea în curând, urmând să fie prevăzută cu zece paturi, măsura fiind luată după ce în ultima perioadă se resimte o creştere a numărului de minori care au nevoie de îngrijire de specialitate.

“Discuţia între instituţii a fost un pic tensionată, pentru că a durat cam mult să primim avizul ca să putem face zece paturi suport COVID la Pediatrie. Rugămintea mea, către Guvern, autorităţi în general, colegi, instituţii, este să ne mişcăm un pic mai repede, pentru că numai în acest fel putem să ajutăm pe nişte probleme care există şi sunt absolut cumplite. Secţia suport va deveni acum activă. După ce este dat ordinul de ministru, din momentul respectiv putem lua şi medicamentaţia. Cred că trebuie să avem o rapiditate mult mai mare în a avea reacţii”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

La nivel naţional, raportarea oficială de miercuri anunţă că peste 20.000 de pacienţi infectaţi sunt internaţi în toată ţara, 478 dintre aceştia fiind monori, dintre care 44 sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă.

La nivelul judeţului Prahova, odată ce numărul infectărilor din valul 4 a înceăut să crească, autorităţile au început să deschidă sau să redeschidă secţii suport COVID, în condiţiile în care Spitalul Judeţean, unitatea unde ajung cazurile medii şi grave, funcţionează la cota de avarie.

Sursa: Realitatea de Prahova