Leo Grozavu: Încă e nevoie de răbdare la Petrolul Ploiești
Leo Grozavu: Încă e nevoie de răbdare la Petrolul Ploiești

Leo Grozavu: Încă e nevoie de răbdare la Petrolul Ploiești

FC Petrolul Ploiești se întoarce acasă la aproape o lună distanţă de la ultima întâlnire susţinută  pe arena “Ilie Oană”.

 Astfel, formația ploieșteană  va întâlni, miercuri seară,   Chindia Târgovişte, într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale sezonului de toamnă în Liga 2.

 Partida se va desfăşura pe “Ilie Oană”, de la ora 19.30 şi va reprezenta pentru petrolişti un bun prilej să întărească victoria obţinută la Petroşani şi să-şi confirme, astfel, poziţia de favoriţi ai luptei pentru promovare.

Petrolul se prezintă după o victorie categorică obţinută la Petroşani, pe terenul Energeticianului, iar Leo Grozavu, tehnicianul grupării galben-albastre, a susținut înaintea partidei de mâine faptul că pentru a obține cele trei puncte, elevii săi vor fi nevoiți să fie motivați și să dea totul pe teren.

“Suntem în preajma unui nou joc acasă, pe care, evident, ne dorim să-l câştigăm. Înfrângerea de acum două etape, de la Bucureşti, cu Metaloglobus, nu ne oferă momente de respiro, dar asta nu înseamnă că şi dacă am fi câştigat acel meci eram mai relaxaţi. Se ştie foarte bine, Petrolul îşi propune să câştige fiecare meci, dar pentru asta trebuie să fim motivaţi, concentraţi şi să dăm 100% pentru a obţine cele trei puncte”, a prefaţat antrenorul Leo Grozavu confruntarea de mâine seară.

 

”Am spus-o și mă repet! Este un campionat în care se vor întâmpla foarte multe lucruri. Echipele care să spunem că și-au depus candidatura la promovare au pierdut și vor mai pierde puncte. Sigur, în cazul nostru, noi sperăm cât mai puține sau deloc, însă va fi un campionat de disputat, un campionat echilibrat, pentru că vedeți, echipele care sunt în coada clasamentului au și ele la rândul lor obiective, își doresc să rămână în Liga 2 și atunci sunt partide disputate. Din acest motiv se vor pierde foarte multe puncte. E adevărat, Chindia vine după două insuccese pe teren propriu, dar să nu uităm, au început foarte bine campionatul, iar pe teren advers au luat toate punctele până în momentul de față. şi nu au făcut-o în faţa unor echipe care sunt uşor de învins pe teren propriu. Am o relaţie special cu fostul meu coleg Viorel Moldovan, este prietenul meu, dar mâine vom fi adversari. Eu îmi doresc să câştig, sigur că şi el îşi doreşte, dar numai unul dintre noi va putea să se bucure la final. Iar dacă va fi egalitate, atunci, în mod cert, nimeni nu va fi mulţumit”, a mai adăugat tehnicianul “lupilor”.

Leo Grozavu a precizat că speră ca odată cu refacerea gazonului de pe ”stadionul Ilie Oană”, echipa să se poată exprima altfel.

”La ultimul joc pe teren propriu, gazonul a suferit puțin. Sper ca odată cu refacerea lui, echipa să se poată exprima altfel”, a punctat antrenorul Petrolului, acesta ținând să adauge și faptul că ”Este adevărat, de atunci au mai venit și niște jucători care au completat lotul și cred eu că își vor aduce aportul, dar în continuare marșez pe același lucru pe care l-am spus și atunci când am venit! E nevoie de răbdare! Încă e nevoie de răbdare pentru că chiar dacă Marinescu nu mai are nevoie de prezentare, este un jucător pe care toată lumea îl cunoaște cu experiență, cu calitate. Însă are și el nevoie să se acomodeze cu colegii, cu stilul nostru de pregătire, de joc, cu sarcinile pe care noi le trasăm.

Toată lumea trebuie să fie conștientă că aici avem un obiectiv. Nu există înalt sau scund , nu există frumos și urât, există doar un lot de jucători care trebuie să facă totul pentru ca echipa să-și îndeplinească obiectivul. Dacă la final ne vom clasa acolo unde ne-am propus la început, toată lumea va fi mulțumită, chiar dacă ești în prim plan sau în plan secund, eu cred că asta este important. Și ar trebui să ne axăm mai mult pe lucrurile astea, mai puțin pe cele care sunt neplăcute. Eu încerc să gândesc pozitiv”.

Întrebat  cum poate fi acceptată de suporterii ploieșteni o afirmație precum ” dacă la final ne vom clasa acolo unde ne-am propus la început”,  Grozavu a excplicat că  ”Suntem la fotbal, avem și alți competitori, luptăm împotriva unor adversari. Vedem cu toții, fotbalul nu e materie exactă. Unu cu unu nu fac doi. Atunci când joci poți să câștigi cu oricine sau să pierzi cu oricine. Depinde foarte mult de starea de moment, de modul în care te prezinți, de modul în care te pregătești până la momentul jocului. Contează foarte multe lucruri. Nu dacă suntem Petrolul, automat câștigăm jocurile numai pentru că ne numim Petrolul și punem tricourile cu Petrolul pe noi.Lumea trebuie să înțeleagă… eu știu că există acest ”Petrolul trebuie să promoveze”. Trebuie, dar dacă vom face tot este nevoie și toată lumea este unită, jucători, antrenori, conducători,suporteri, mass-media, numai atunci o să putem să promovăm. Dacă cineva consideră că se poate altfel, eu zic că se înșeală.Trebuie să înțelegem, pașii săriți, nu sunt buni”.

Articolul precedentAsistența socială, o ”gaură neagră” pentru bugetul Consiliului Județean Prahova
Articolul următorVIDEO Percheziții în Prahova la persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului