Liceul Tehnologic Ludovic Mrazek Ploiești a fost desființat. Urmează evacuarea asistaților sociali din cadrul căminului

Asistații sociali din cadrul căminului Liceului Tehnologic Ludovic Mrazek Ploiești (n.r. fostul Liceu Teleajen Ploiești) vor fi evacuați. Decizia vine după ce Consiliul Local Ploieşti a aprobat în luna aprilie  desființarea respectivei unități de învățământ, din cauza lipsei de elevi. Căminul respectiv a devenit o sursă de probleme după ce asistaţii sociali au fost mutaţi acolo în urmă cu 13 ani. Aceştia provin, în majoritate, din casele care au fost măturate de apele Dâmbului la inundaţiile din 2005.

Asistații sociali din cadrul căminului Liceului Tehnologic Ludovic Mrazek Ploiești (n.r. fostul Liceu Teleajen) vor fi evacuați. Conform viceprimarului Cristian Ganea, aceștia vor fi redistribuiți spre alte locuinţe sociale, în funcţie de domiciliu sau situaţia specifică a fiecăruia. Decizia a-i evacua vine după ce Consiliul Local Ploieşti a aprobat în luna aprilie  desființarea respectivei unități de învățământ, din cauza lipsei de elevi. Căminul respectiv a devenit o sursă de probleme după ce asistaţii sociali au fost mutaţi acolo în urmă cu 13 ani. Aceştia provin, în majoritate, din casele care au fost măturate de apele Dâmbului la inundaţiile din 2005.

„Acest liceu va fi închis ca urmare a lipsei de elevi. Una dintre măsuri va fi conservarea clădirii și asigurarea pazei. Persoanele care locuiesc provizoriu în căminul acestui liceu, vor fi redistribuite spre alte locuinţe sociale, în funcţie domiciliu sau situaţia specifică a fiecăruia.

Am observat că anumite persoane stau acolo încă din 2005, fiind sinistraţi de când apele pârâului Dâmbu le-au distrus locuinţele. Există câteva dosare lăsate deja la ASSC pentru a fi redistribuiţi spre alte locaţii. Nu este o situaţie plăcută.  Din 2005 până 2018 nu au reuşit să se pună pe picioare. Încercăm să-i ajutăm cât putem. Niciodată nu vom putea să-i ajutăm absolut pe toţi pentru că sunt şi anumite persoane care sunt din alte judeţe, fără domicilii în Ploieşti şi ar fi injust să le dăm întâietate faţă de cei care au domiciliu în Ploieşti. Liceul acesta ar putea fi transformat în liceu sportiv sau în şcoală de meserii. Vom discuta cu domnul inspector şcolar general în această privinţă. Sperăm să facem ceva în acest sens. Deocamdată, liceul este gol şi va fi închis“, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului

.

Articolul precedentPrimăria din Prahova care acordă sprijin de peste 10.000 de lei pentru fertilizare in vitro
Articolul următorRaluca Ciulei, tânăra care a parcus pe jos peste 600 de kilometri pentru a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei, a ajuns și în Prahova| FOTO